fbpx

SIKKER LEVERING | GRATIS GAVEINDPAKNING | FRI FRAGT OVER DKK 500 I DANMARK

SÅDAN MÅLER DU DIN RINGSTØRRELSE

Sådan måler du din fingerstørrelse til din nye ring

 

En af udfordringerne ved at købe smykker på internettet er størrelser på ringe, øreringe og vedhæng. Det meste kan løses med nogle gode billeder. Størrelsen på den ring du skal bestille, skal dog være ret præcis.

Derfor har vi her et par tips til, hvordan du måler dine fingre, så du kan bestille en ring i den rigtige størrelse.

 

Vejledning

Der findes mange målesystemer inden for ringstørrelser, som tit kan virke forvirrende. Vi har med 3 metoder gjort det nemt og hurtigt selv at finde sin ringstørrelse.

Ringstørrelser svarer til omkredsen af fingeren. Er omkredsen f.eks. 55 mm, er ringstørrelsen 55. Når du bestiller ringen skal du derfor vælge en ringstørrelse, der passer til diameteren på din finger.

VIGTIGT!

Ringstørrelsen kan variere +- 1 str. afhængig af tid på dagen, væskebalance og temperatur. Mål dine fingre ved ’normal temperatur’, ikke når de er kolde eller meget varme. Varme fingre er ofte let hævede.

Hvis du ønsker en bred ring, ca. større end 6 mm. i bredden, skal man vælge 1 ringstørrelse større. Eksempel: er fingeren målt til str. 53 med ringmål, skal den brede ring vælges i str. 54.

 

Den mest nøjagtige metode er med et ringmål, men det er de færreste der har et sådan, eller ønsker at købe det. Derfor kan du anvende en af følgende 3 metoder:

 

Metode 1 – finger og snor

 1. Tag et stykke sytråd, sno det 2 gange rundt om fingeren på det sted, hvor ringen skal sidde, spænd derpå tråden. Tråden skal ikke sidde stramt, men ligesom du ønsker ringen skal sidde.
 2. Afmærk sytråden der, hvor den krydser sig selv f.eks. med en kuglepen eller tuds.
 3. Fold sytråden ud og mål afstanden mellem de to mærker – det er din ringstørrelse. Ved str. 59 er afstanden mellem mærkerne 59 mm., str. 60 er 60 mm. osv.

Denne målemetode skal betragtes som vejledende. Det er en forholdsvis unøjagtig metode ofte med afvigelse på 1-3 ringstørrelser.

Metode 2 – ring og papir

 1. Klip et stykke papir ud på ca. 3 x 8 cm.
 2. Fold papiret nænsomt til en rulle og sæt det i ringen som vist på billedet. Hjælp evt. lidt til, så papiret fylder ringen helt ud.
 3. Derefter klippes et hak ind med en saks i midten af overlapningen.
 4. Fold papiret ud og buk enderne tilbage som vist på billedet. Mål afstanden mellem de to mærker – det er ringstørrelsen.

 

 

Bemærk: Denne målemetode skal betragtes som vejledende. Det er en forholdsvis unøjagtig metode ofte med afvigelse på 1-3 ringstørrelser.

 

Metode 3 – finger og papir

 1. Du skal bruge en saks, lineal, papir og en tusch
 2. Klip en tynd strimmel af papiret. Den skal du bruge til at måle din finger med
 3. Vælg den finger du gerne vil have ringen på
 4. Brug den tynde strimmel papir til at vikle stramt om din finger og sæt en streg, der hvor de overlapper. Sæt gerne en streg på begge ender (få evt. en til at hjælpe dig)
 5. Så måler du ved hjælp af linealen fra den ene streg til den anden. Du skal måle i mm, da én ringstørrelse varierer med én millimeter.

 

De tre metoder er vejledende, hvis du vil have en helt præcis måling er det bedst, at du går til en guldsmed og får målt din finger. Men disse tre metoder kan give dig et fingerpeg om din størrelse. Jeg vil anbefale at du prøver et par gange, for at øve dig, eller får en til at hjælpe med at sætte streger, holde papir eller sytråd, det gør det hele mere præcist.

Updating…
 • Ingen varer i kurven.